Kategorija proizvoda
Kontaktirajte nas

Хаохаи Метал Метериалс Цо, Лтд

Хаохаи Титаниум Цо, Лтд


Адреса:

Биљка бр.19, ТусПарк, Центури Авенуе,

Ксианианг Цити, Схаанки Про., 712000, Кина


Тел:

+86 29 3358 2330

+86 29 3358 2349


Факс:

+86 29 3315 9049


Е-маил:

Инфо@пвдтаргет.цом

Салес@пвдтаргет.цомVruća linija za servis
029 3358 2330

Tehnologija

Dom > TehnologijaSadržaj

Физичко испаравање

Физичко испаравање


Физичко наношење превлака, укратко као ПВД премаз, који се односи на различите технике наношења танке фолије, где је чврсти метал испарен у високом вакуумском окружењу и одложен на електро проводним материјалима као чистим премазом од метала или легуре.


ПВД премаз углавном има две подкатегорије: испаравање и спуттеринг. Свака од ових садржи неколико техника, као што катодног лука, ХиПИМС , е-беам и магнетронски итд

 

ПВД ЦОАТИНГ 01.јпг


Као процес који преноси материјал премазивања на нивоу појединачног атома или молекула, он може обезбедити изузетно чисте и високе перформансе премаза који су за многе примене много пожељнији за галванизацију. ПВД премазни процеси представљају еколошки прихватљив процес који у великој мјери може смањити количину токсичних супстанци које се морају одложити примјенљивијим врстама превлака које укључују прехрамбене прекорје и хемијске реакције.


У срцу сваког микрочипа и полупроводничких уређаја, ПВД Цоатингс омогућавају индустрији соларних панела да постану зеленија електрична енергија, као и хируршки и медицински имплантати који захтијевају највише степене чистоће. Производе премазе са супериорном тврдоћом, издржљивост и отпорношћу на хабање. ПВД премази смањују трење за покретне делове са високим перформансама, чинећи их широко употребљивим у ваздухопловној и аутомобилској индустрији, као и за алате за резање гдје је дуготрајна трајност кључни фактор успјеха.


Површински премази за фасилитирање паре су такође веома отпорни на ометање и корозију, што им омогућава да се користе за широк спектар декоративних завршних боја са бојама које не бледе. ПВД производи брилијантне завршне обраде које чине сатове високе отпорности на огреботине и оштрице, и користи се у широком спектру оптичких примена, од очију до самочишћених тонираних прозора. Њихова отпорност на корозију чини их широко употребљивим за предмете за домаћинство, као што су ручке за врата / прозоре, водоинсталатерске инсталације, прибор за стони прибор и марине.


ПВД је у суштини техника вакуумског премаза која испарава метал у плазму атома или молекула и наноси их на широк спектар супстрата. Изводи се у вакуумској комори која апроксимира вањски простор од 10-2 до 10-4 милибара, а обично се одвија између 150 и 500 степени Ц.


ПВД ЦОАТИНГ 02.јпг


Материјал који се превуче је причвршћен у кућишту и постављен у комору за вакуумску депоновање. Опрема се пумпа до оптималног притиска у зависности од материјала за подлогу, подлоге и процеса који се користи, а објекат који се превуче често је унапред загрејан и очвршћен.


На располагању су различити типови ПВД премаза, укључујући Зирцониум нитриде (ЗрН), ЗрЦН, Титаниум нитриде (ТиН), Титаниум Царбон Нитриде (ТиЦН), Цхромиум Нитриде (ЦрН), Цхромиум Царбон Нитриде (ЦрЦН) , И хромов нитрид (ЦрН).


Карбиди, нитриди, силици и бориди који чине ПВД материјале за премазивање свака имају посебне квалитете прилагођене специфичним апликацијама. На пример, графит и титан често се користе у ваздухопловној и аутомобилској компоненти високих перформанси где су трења и температура кључни фактори успеха.


Зр02.јпг


Да би постигли равномерну дебљину слоја танке фолије која је често неколико атома или молекула дебела, делови који се превлаче често се ротирају на више оса са једнаком брзином или се постављају на транспортне траке које се крећу поред плазма струје материјала. Појединачни или вишеслојни премази могу се применити током истог циклуса депозиције.


Осим тога, реактивни гасови, као што су азот, кисеоник или ацетилен, уводе у комору за вакуумску депонију како би се добила јака веза између превлаке и супстрата када се депонује. Иако су танкослојни премази дебели само неколико микрона, они формирају изузетно адхезивну облогу са високим трењем и топлотом која смањује подмазивање што чини ПВД савршеним избором за алатне алате за високе перформансе и дијелове мотора.


Од свих предности ПВД Цоатинг процеса који производе неке од најтежих, најбрилијантнијих и најмодернијих технологија нашег времена, од микрочипа до соларних панела, ниједна није важнија од чињенице да се ПВД Цоатингс може примијенити без токсичних остатака Или нуспроизводима који деградирају животну средину наше планете.

 

Цр 04.јпг


Са савременом, добро опремљеном биљком и непроцењивим знањем о процесима, материјалима и апликацијама ПВД Цоатинг танких филмова, Хаохаи Метал (Хаохаи Титаниум) развија решења ПВД пресвлака која својим купцима пружају праве конкурентске предности, поуздан партнер у производњи висококвалитетних спуттеринг циљеви и арц цатходес.


Хаохаи Метал (Хаохаи Титаниум) нуди широк спектар премазних материјала у сорте конфигурацији, попут ротирајуће спуттеринг циљеви, планарна спуттеринг циљеве, луком катода, испаравања материјала и тиглова у материјала титанијума , цирконијума , хрома , хафнијума , ниобијума , тантала , молибдена , силицијум , титанијум-алуминијум , никл-хром , силицијум-алуминијум и хром-алуминијум итд